HTML

Media Slag

Média-Kritika ...elsősorban a hazai elektronikus média kritikája, szubjektív kivesézése - azonban a megszokottól eltérő szemszögből.

Címkék

arculat (2) baki (3) bárdos (3) blog (1) díszlet (1) dunatv (2) élő (1) gyurcsány (2) híradó (3) média (1) mtv (1) politika (2) rtl (1) sng (1) stúdió (1) tények (3) tv2 (4) vélemény (3) virtuális (1)

Látogatók száma

tracker

Térkép

Utolsó kommentek

Linkblog

2008.03.24. 00:51 [medi@slag]

A TV2 és az elfogulatlanság

Van egy találós kérdésem. Ki az a magyar médiaszemélyiség, pontosabban az a kettő, konkrétan egy házaspár, akik igen baráti viszonyt ápolnak egy másik jeles közéleti házaspárral. Segítek. Az egyik Magyarország egyik vezető televíziójának hírszerkesztésért felelős vezetője, mondjuk úgy, hírigazgatója. A másik úr pedig szintén fontos közéleti posztot tölt be... hm.. mi is az... ja igen. Miniszterelnök.

A tegnapi erősen kritikus, szubjektív, már-már bunkó bejegyzésem némileg meglepő indulatokat váltott ki, most próbálok kevésbé szubjektív lenni, következzenek a TÉNYEK! :-)

Néhány érdekes hír, amelyről érdekes módon a magyar médiaelit nem vett tudomást, illetve ha jól emlékszem, a HetiHetes sem beszélt.

 

Szilveszterkor a miniszterelnök mellett más ismert magyar személyiségek is vendégei voltak a kubai Melia Las Americas hotelnak: Gyurcsány Ferenc, a kormányfő főtanácsadója a kancellárián dolgozó feleségével, Dobrev Klárával, (...) Bárdos András, a TV2 hírháttérműsorának vezetője és neje illetve a csatorna hírműsorát vezető Máté Krisztina. - hirszerzo.hu

Dobrev Klára és Máté Krisztina átlépik a határt - Július 16-án, hétfőn a mosonmagyaróvári benzinkútnál láttuk a furcsa párt. Mellettünk tankoltak, majd beszálltak egy Opel Zafirába. Velük volt még egy harmadik nő is, bár őt nem ismertük fel. - Feljelentő - velvet.hu

A Manager Magazin úgy tudja, Gyurcsányék Kolosin keresztül ismerkedtek meg Máté Krisztinával, majd a köztévét és az RTL-t is elhagyó Bárdos Andrással. A Gyurcsány–Dobrev és Bárdos–Máté házaspár – időnként Kolosival kiegészülve – mind a mai napig rendszeresen találkozik egymással, és olykor nyaralni is együtt mennek. - mno.hu

Valójában benfentes körökben nem titok, hogy Máté Krisztina régóta jó barátságot ápol a miniszterelnök feleségével, és gyakran összejárnak baráti programokra.

Ebben persze nincs semmi kivetnivaló. Illetve - nem lenne. Ha Máté Krisztina mondjuk pultos lenne a sarki zöldségesnél. De nem az. Egy hírműsort vezet, egy országos televíziós csatornán.

Nekem ne akarja bemagyarázni Máté Krisztina - aki oly gyilkos szemekkel olvasta fel anno hány lélegeztetőgépet lehetett volna venni Orbán Viktor egyszer bérelt repülőgépének árából - hogy ugyanígy jár el akkor amikor Gyurcsány Ferenc százmilliós szolgálati autóinak hírét olvassa fel. Mert nem is az, teljesen nyílvánvaló az elfogultságuk. És ez egy dolog. A nagyobb baj az ma Magyarországon hogy ez senkinek nem tűnik fel, és senkit nem zavar. Ezt sehol, senki nem feszegeti, ezt az érdekes körülményt. Vajon miért?

Ezek után egy költői kérdés. Vajon mennyire lehet a TV2, és a Bárdos-Máté páros által vezetett hírműsor pártatlan?

A Költő válasza: természetesen semennyire.

2 komment

Címkék: politika tv2 gyurcsány tények bárdos


A bejegyzés trackback címe:

https://mediaslag.blog.hu/api/trackback/id/tr96394066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Stein (törölt) 2008.03.24. 08:41:37

Ezek tények (nem a Tények), együtt is vacsoráznak néha.
Talán ezért is választottam bulvárhíradónak az RTL Klub műsorát.
Ha a valóságról szeretnék képet alkotni, akkor inkább nézem a DunaTV-t, hehe.

kuszkusz1 2015.10.25. 17:47:00

Az elfogulatlanság hiánya engem speciel zavar.

Nem kicsit, nagyon.
süti beállítások módosítása