HTML

Media Slag

Média-Kritika ...elsősorban a hazai elektronikus média kritikája, szubjektív kivesézése - azonban a megszokottól eltérő szemszögből.

Címkék

arculat (2) baki (3) bárdos (3) blog (1) díszlet (1) dunatv (2) élő (1) gyurcsány (2) híradó (3) média (1) mtv (1) politika (2) rtl (1) sng (1) stúdió (1) tények (3) tv2 (4) vélemény (3) virtuális (1)

Látogatók száma

tracker

Térkép

Utolsó kommentek

Linkblog

2008.03.27. 11:07 [medi@slag]

Személyi változás - Nesze neked TV2

A Duna Televíziótól igazolta le április elsejével hivatalba lépő kreatív vezetőjét a TV2.

Rendes Zoltán a marketing- és kommunikációs igazgató, Nagy Andrea irányítása alatt felel a csatorna kreatív megjelenéseinek összehangolásáért - közölte a csatorna, emlékeztetve arra, hogy a szakember az utóbbi másfél évben a kisebbik köztévé vezető kreatív producere volt.  MTI - origo.hu

Nos, mit mondhatnék? Gratulálok a TV2-nek az újabb remek választásért, már alig várjuk a paint-ben megszerkesztett grafikai elemeket Magyarország második legnagyobb televíziójában. :-)

UI. nem, nem dolgoztam a TV2-nél soha, ez nem káröröm részemről, egyszerűen csak vicces látni a kínszenvedésüket.

7 komment

Címkék: vélemény tv2 dunatv arculat


A bejegyzés trackback címe:

https://mediaslag.blog.hu/api/trackback/id/tr27398809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Böbe 2008.03.27. 17:46:31

Örülök neki, hogy Rendes Zoltán átkerül a TV2-höz. Remek embernek és nagyon jó TV-snek tartom.

Mark Mesterhazy 2008.03.27. 19:30:15


Árendezni egy olyan tv arculatát, mint a Duna sok éves feladat.
Se a pénz, se az emberi tényezők nem teszik lehetővé, hogy mindent nagyon gyorsan, nagyon up-to-date re cseréljenek.

Más is mondta már: a Duna tv-nek sosem volt célja, hogy egy kereskedelmi televíziós, agyon-szaturált arculata legyen. Ha ezt kéred rajta számon, akkor GO AHEAD... LOL


Rendesről nem tudom mennyit tudsz, de elég komoly szakmai sikereket tudhat magáénak, a média nem egy területén.

Nem utolsó infó az sem, hogy egy nagynevű egyetemen végzett az USA ban, ahol nagyon sikeres volt, mint televíziós producer. Mindezt hozza magával.


Azt hiszem, te nem látod át, hogy léteznek különböző célok, célcsoportok.


Nem minden olyan egyértelmű, mint a blogod.

bbalage 2008.03.27. 19:38:24

Kedves media@slag!

Az utóbbi napokban felmerült bennem, hogy reagáljak ez előző témára, miszerint "vizuális környezetszennyezés a DunaTv arculata". Elolvasva a hozzászólásokat, azt gondoltam, hogy nincs értelme, hisz a többség egy kicsit - szakmailag - megalapozottabb véleménye kiegyensúlyozta a eredetileg megalapozatlan negatív kritikát. Olvasva a mai bejegyzést egy kicsit felbátorodtam és úgy döntöttem, hogy reagálok pár dologra:
igazat adok abban, hogy a DunaTv arculata nem a legmodernebb trendeket követi a közszolgálati csatornák hazai és nemzetközi viszonylatában. Ennek több oka van, melyet egy átlagos ember, aki nem lát a színfalak mögé elég nehezen fejthet meg. Természetesen normális politikai és médiapolitikai helyzetben az előbbi mondat értelmét vesztené. De "itthon" ez nem így van, de erre nem térnék ki bővebben.
A DunaTv hírórájának megtervezéséért több stúdió is versenyzett, és végül mi lehettünk azok, akik lehetőséget kaptak a munka elvégzésére. Mivel ismeretlenként kaptuk a felkérést, arra merek következtetni, hogy szakmai alapon bírálták el a mukánkat. Ezek után egy hosszas tervezés és kivitelezés kezdődött, - melyet Rendes Zoltán koordinált - és végül adásba került 2007. március 24-én az új struktúrára épülő híróra.
Akkor büszkén álltunk a képernyő előtt, mert olyan komplex arculatot tuttunk adni a műsornak, mely a világ bármely pontján megállta volna a helyét. Azóta eltelt egy év és több változtatáson ment keresztül a műsör, melyhez - az esetek többségében - kevés közünk volt. Sajnos.
Bizonyos döntéseket egy designer nem tud felülbírálni, de sajnos még egy Rendes Zoltán is kevés hozzá. Egy darabig még ezen a területen szeretnénk tevékenykedni, - ilyen politikai és médiapolitikai viszonytagságok között - harcolva olyan "vizuális elvek" mellett, melyet egy átlag néző, vagy esetleg egy csatorna elnöke is csak nehezen érthet meg.
Biztos vagyok benne, hogy a közeljövőben még fogunk látni tőled hasonló kritikát egyes terveinkről. Jó munkát és hosszas töprengést kívánok hozzá.

[medi@slag] 2008.03.28. 01:21:43

Csak röviden reagálnék, késő van. :-)

Igen, ez egy nagyon szubjektív, elfogult, stb VÉLEMÉNY blog. Ezt nem bírom hangsúlyozni. És NEM ítélem el a Duna Tv-t, sőt az említett úriembert sem. Nem, nem ismerem a részletes pályafutását, és azt sem tudom melyik híresneves egyetemen tanult.

Nem megbántani akartam senkit, bár annak örülük hogy páran értelmesen is reagáltak.

Ám adassék meg nekem a jog hogy egyrészt egy ilyen területen ahol a tehetség, vizuális látásmód és jóizlés kicsit többet ér mint egy egyetemi diploma - szóval hogy elmondjam hogy szerintem (!) milyen kritkán aluli, színvonaltalan és gagyi a Duna Tv arculata. Nem gondoltam hogy ez ekkora port fog kavarni, úgyhogy amint lesz időm hosszasan és részletesen leírom hogy mi is vele a gondom.

Nem mellesleg arra is céloztam a múltkori post-ban hogy a DTV tipusú helyeken mennyire bénán sszületnek döntések, és elhiszem hogy Te mint designer nem voltál valakinek a valakije, de hogy nem a szakmaiság döntött, arra szerintem(!) nem kis esély van.

Végezetül, igen. Szerintem pl. az RTL Klub főcímei grafikai szempontból profik, igényesek, szépek. Az, hogy milyen tartalom van a műsorokban, az TÖKMÁS kérdés.


folyt.köv.

bbalage 2008.03.28. 01:31:55

Eleve tévedés arculatról beszélni abban az esetben, ha elválasztod a tartalmat a megjelenéstôl. Ez egy olyan alap gondolat a tervezöi szakmában, amivel ma már Magyarországon sem sokan mernek vitatkozni. Lehet szubjektív véleményt alkotni, csak felesleges, ha nem állja meg a helyét egy adott kontextusban.
Az RTL Klub megjelenésérôl pedig azt hiszem inkább nem nyilatkozom.

Kiccsirke 2008.03.28. 13:51:51

Miért a második legnagyobb a tv2???

Az RTL-t nagyobbnak gondolod?

Tévedsz... a nagy, buta tömeg tévéje (élén a Mónika Show-val)

[medi@slag] 2008.03.29. 01:16:39

Az RTL nagyobb, igen, mind gazdasági (bevételi), mind nézettség szempontjából.

A műsorait nem minősítettem, de láthatóan ezt nem sikerült felfogni...
süti beállítások módosítása