HTML

Media Slag

Média-Kritika ...elsősorban a hazai elektronikus média kritikája, szubjektív kivesézése - azonban a megszokottól eltérő szemszögből.

Címkék

arculat (2) baki (3) bárdos (3) blog (1) díszlet (1) dunatv (2) élő (1) gyurcsány (2) híradó (3) média (1) mtv (1) politika (2) rtl (1) sng (1) stúdió (1) tények (3) tv2 (4) vélemény (3) virtuális (1)

Látogatók száma

tracker

Térkép

Utolsó kommentek

Linkblog

2008.03.19. 21:49 [medi@slag]

TV2 Tények - avagy a bakik híradója 1.

A TV2 (félre)tájékoztatási magazinja, - nevezzük Tények-nek - a magyar televíziózás talán legtöbbet bénázó hírműsora, erre szép példákat gyakorlatilag minden nap el lehet csípni.

Minderről hosszasan lehetne értekezni, és fogok is, most azonban egy múlt heti igen kínos esetről írok. Hétfő este 18:30, indul a Tények. Illetve csak indulna... Már a visszaszámlálás sem ment, vagyis csak a totál képet láthattuk a stúdióról, az óra és a grafika elmaradt. Ez már gyanus volt. Majd telt, múlt az idő, nem történt semmi, leszámítva hogy a sötét stúdióban két alak (bárdosA és nem túl kedves neje) láthatóan magyaráz egymásnak, gondolom: "Kriszta, most mi legyen?" "Hát nem tudom Andris, szerintem csak kezdjük el"

Szóval ez már kínos volt a javából, a végtelenített headline zene meg csak ment, ment. A kamera elindult a lassú fártal oldalra, ahogy azt szokta minden alkalommal, majd hirtelen visszarántotta a kameraman, és a fények fel, kép vált, 2-es kamera. Bárdos beköszön: "Hát kedves nézőink, ha nehezen is, de elindul a Tények" :-)

Ez az az érzés, amikor nekem mint nézőnek kínos a dolog. Nem tudom persze egy átlagnéző mit vett észre ebből, de szerintem nagyon ciki volt.

Egyszerűen érthetetlen hogy a TV2-nek miért esik nehezére a napi egy darab nyamvadt hírműsor hibamentes levezénylése.

Persze lehetne még mesélni a Tények bakijairól, elkésett névinsertek, összevissza vágott anyagok... fogok is. A következő részben.

----

Ja, és hogy mindez hol tekinthető meg? Jó kérdés, az TV2 weboldalán biztosan nem, ugyanis a nagy versengésben (tudniillik hogy az RTL indítja-e el előbb a hírekre specializálódott oldalát vagy sem) sikerült egy elég használhatatlan videó-oldalt kitalálni. Konkrétan nem lehet keresni dátumra. Nekem nem sikerült legalábbis.

1 komment

Címkék: tv2 tények baki bárdos


A bejegyzés trackback címe:

https://mediaslag.blog.hu/api/trackback/id/tr49388464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

macskafaraok 2008.03.23. 11:28:58

kell is egy kis server reboot,
süti beállítások módosítása